maanantai 30. tammikuuta 2017

Linnoja ja delfiinejä

RAINY SATURDAY. Lauantaina ohjaajamme harjoittelusta tarjoutui viemään meidät autoajelulle lähiseuduille. Olimme todella otettuja näin ystävällisestä teosta! Ohjaajamme kertoi, että hän haluaisi samaa itselleenkin tai tyttärilleen, jos tilanne olisi toisin päin. Hyvä karma kiertämään siis. ;) Sää oli poikkeuksellisesti koko päivän sateinen ja harmaa, ollaan nimittäin täällä totuttu jo aurinkoisiin säihin. Suurin osa matkasta kului kuitenkin autossa maisemia katsellen, joten sade ei paljoa haitannut. Käytiin ensin katselemassa Old Aberdeenia, jonka lähellä siis asumme. Kävimme muun muassa Aberdeenin yliopistolla ja pienillä mukulakivikaduilla ihastelemassa vanhoja rakennuksia. Sieltä suuntasimme pikkuhiljaa vähän kauemmas...


Todella vanhan St Fittick's Churchin rauniot merirosvohautoineen.





Crathes Castle



Kaiken harmauden keskelle vähän väriäkin.


Linnan yhteydessä hieno puutarha, kesällä varmasti upea!








Drum Castle


Kävimme Somebody Cares-kierrätyskeskuksen tyyppisessä paikassa. Ympäristö ei ollut hirveän kaunis mutta keskuksen yhteydessä oli ihana thaimaalainen lounaspaikka Thai Seasons Cafe - ruoka oli niiiiiin hyvää! Suosikaa ihmiset enemmän pieniä yrittäjiä ketjuravintoloiden sijaan. :)

SUNNY SUNDAY oli aivan vastakohta lauantaille, sillä aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta ja lämpöasteita oli noin viisi. Lähdimme aamupäivällä bussilla "kohti tuntematonta" tai no, ei aivan... Ajoimme edellisenä päivänä ohjaajamme kanssa lähistöllä ja totesimme, että pitää tulla paikalle uudestaan aurinkoisena päivänä. Katsoimme First Bus -reittisovelluksesta reitin sinne, minne suurinpiirtein haluttiin mennä. Sovellus on aika kömpelö ja keskustassa jouduttiin hieman etsimään oikeaa bussipysäkkiä. Pääsimme kuitenkin sinne minne pitikin. Jäimme pois kaupunginosassa nimeltä Cove Bay ja suuntasimme merta kohti. Löysimme kyltin, jossa luki "Coastal Path" ja lähdimme kulkemaan sitä pitkin tietämättä siis kuinka pitkä reitti olikaan kyseessä. :D Onneksi oltiin niin innoissamme, että jaksettiin aika hyvin tarpoa monta tuntia!











Reitti oli täynnä upeita maisemia, joita olisi voinut jäädä loppupäiväksi vain ihastelemaan ja kuuntelemaan meren kohinaa.























No delfiinejähän siellä!! Juuri, kun Kati ehti sanoa "luulis, että tällasena päivänä delfiinitkin ois paistattelemassa päivää..."




Kyllä illalla posket punotti - osittain liikunnasta mut ehdottomasti
myös auringosta!

Toisinaan mutaisempaa maastoa... Jäljistä huomaa, että reitti on myös
maastopyöräilijöiden suosiossa.



Iloisia lampaita nähtiin paljon. :)



Salomonit tuli tällä reitillä tarpeeseen - kiitos goretex kuivista jaloista!



Niin symppis liikennemerkki - näitä Suomeenkin!

Aateltiin, että ollaan pois kotoa vain muutama tunti, joten ei otettu eväitä mukaan. Pahimpaan heikotukseen välipalaa paikallisittain! Täällä kun on ihan normi vetää pieni sipsipussi päivittäin.



<3 Kati ja Iina

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia täälläkin! Ja upeita maisemia...noiden takia kannattaa jo poistua kotisatamasta :´D

    VastaaPoista